RFID LÄSARE - DESKTOP USB

Desktop USB läsare för UHF EPC taggar

 


UHF USB bordsmodell RFID-läsare. UHF RFID läsare, eller skriv-/läsenheter, för anslutning till  PC via USB-ingång har relativt lågt pris.. Antenn och läsarelektronik finns i samma kapsling med storleken om cirka  10 x 7 x 1 cm. Strömförsörjningen sker från PC´n via USB-kabeln.

Läs-/skrivavstånden är avsiktligt korta, d.v.s. cirka 10 cm. Detta för att man inte oavsiktligt ska läsa taggar på bänken i läsarens omgivning. Tanken bakom läsaren är att man på ett enkelt sätt ska kunna läsa UHF EPC RFID-taggar på en arbetsbänk, skivbord eller kassadisk.

Den är inte enbart en läsare utan kan även initiera och skriva data till taggar. Läsaren måste få ett eller flera kommandon för att veta vad den ska göra. Om du ska använda läsaren för att läsa data i taggen och visa dem på skärmen kan detta göras med det demoprogram som följer med i leveransen.

Det finns ett par varianter av “USB-kommunikation” nämligen USB HID (tangentbordsemulering) och USB Virtual Com.

Med USB HID/tangentbordsemulering hamnar data automatiskt i det inmatningsfält cursorn står i ofta följt av ett ENTER när man läst en tagg.

Med USB Virtual COM hamnar lästa taggdata i en COM-port buffert där det hämtas upp av applikationsprogrammet. Det är en form av seriell kommunikation.

När man ska skriva data i något av taggens minnen måste man använda USB VRS.

Vissa USB-läsare kan endast läsa taggar och då endast EPC-minnet. Som så ofta måste man vara medveten om vad man köper.
Tillsammans med hårdvaran levereras även ett SDK för programutveckling och integration med befintliga ERP eller logistiksystem.

Användningsområdena är generellt där det inte krävs långt läsavstånd. Prismässigt kostar denna USB-läsare cirka 20 – 25 % av priset för en stationär läsare med antenn för långt läsavstånd (standardläsare).

Ett undantag för regeln om kort läsavstånd är DUR 120 där man med kommandon kan justera uteffekten och få upp till cirka 50 cm läsavstånd vilket gör den till en MID range läsare och kan användas som läsare för fast montage när läsavståndet är tillräckligt.

LÄNK TILL WEBB SHOP- USB-läsare

 

0

Din varukorg