Generell info om RFID-teknik & produkter

RFID-system – anpassade till din verklighet

2634_RFID-system

RFID-system är informationssystem där man använder RFID-taggar som bärare av information och grunden är densamma oavsett tillämpning, verksamhet, bransch eller miljö.

Det finns inga färdiga paketerade RFID-system liknande Microsoft OFFICE eller ekonomi-system varför man bör söka samverkan med en systemleverantör som dels kan skapa system för informationshantering och dels kan tillräckligt mycket om RFID-teknikerna samt dess tillämpningar.

Som kund behöver du vare sig kunna RFID eller hur man skapar system. Förmodligen vill du ha en definierad funktion. Med en öppen kommunikation oss emellan om förutsättningarna kan vi sannolikt skapa funktionen.

Ibland kan funktionen vara att du vill läsa in data från RFID-kort eller taggar till Excel men en enkel USB-kopplad läsare.  För oss är även detta ett ”litet system” eftersom du utöver läsaren även måste ha den rätt konfigurerad för att få rätt funktion. Den här formen av ”systemfunktioner” bjuder vi ofta på.

I samverkan med kunder skapar vi allt från små enkla till mer omfattande system med funktioner och databaser i molnet samt åtkomst till data med mobiltelefoner eller surfplattor.

Det låter kanske mer komplicerat än vad det är. Eftersom de flesta kunder inte har en systembeskrivning klar så gör vi i samverkan en funktionsbeskrivning. Med denna som underlag kan vi lämna en offert och efter beställning leverera den gemensamt överenskomna funktionen.

Till vissa branscher finns globala molnbaserade lösningar där det finns inbyggd kunskap och lång erfarenhet. Exempel system på ”precast” d.v.s. gjutna byggelement av betong samt för att hålla reda på ”assets” tillgångar som installerats under markytan t.ex. rör, ledningar, ventiler, brunnar mm. I stället för att bygga eller köpa ett system betalar man en årlig avgift samt för assistans för att i mjukvaran skapa formulär samt för att konfigurera mjukvaran till den aktuella verksamheten. Vi är partner till flera av de ledande leverantörer av denna typ av system.

2635_ViZIX_Overview_MOJIX

Hårdvara i form av taggar, läsare, handdatorer mm offerera vi separat.

Det absolut vanligaste är dock att utifrån en överenskommen beskrivning skapa lösningar till varje enskilt verksamhetsbehov. Det är funktionen som är viktigast. RFID-taggar, läsare, mjukvaror mm är “byggmaterial” som ska ge funktionen.

Vill du redan nu börja arbeta mot en systemlösning som baseras moderna metoder för informationshantering och nyttjande av teknikens möjligheter, som exempelvis RFID, så kontakta oss med ett mail eller samtal där du kort förklarar verksamheten och syftet.

bengt.sunesson@identsys.se

Vill du veta mer så fyll i och sänd oss formuläret!

Detta formulär är inaktiverat.

 

0

Din varukorg