RONDERINGSSYSTEM MED NFC RFID OCH APP


Vi har skapat en grund för det som ofta benämns som ”ronderingssystem”. Tankarna leder till väktare som ska besöka och verifiera sina besök under sin rondering. Tekniskt sett är det ett informationssystem där man loggar ”operatör”, plats, datum och tid, samt eventuella åtgärder.

Allt fler uppdragsgivare vill ha dokumentation på att platserna, brukarna, fastígheterna, maskinerna, mm verkligen har besökts. Detta kan bl.a. gälla fastighetsservice, kontrollbesök, service på maskiner, städning, soptömning, slamsugning, hemtjänst, mm.

Det vi skapat är ett enkelt system med basfunktioner som, med lite komplettering av verksamhetsanpassade texter, kan användas direkt. Naturligtvis kan vi komplettera med de funktioner som är viktiga för just er verksamhet.

Investeringen i hårdvara är minimal om vi använder telefoner med inbyggda NFC-läsare. Taggarna är förhållandevis billiga även man bör tänka på att de ska fungera i flera år med kanske omild behandling och därmed välja en tagg av hög kvalitet

Investeringen, som även den är rimlig, ligger dels i anpassningen av servern i molnet och dels i anpassningen av APPén till er verksamhets behov.

En kort beskrivning:

Webb

Detta är en webbsida (mobilanpassad) som kan nås endast av administratörer (alla delar samma inloggning)

Som inloggad ska man kunna göra följande:

– Lägga till en ny tagg och knyta den till en fastighet/brukare/maskin/ etc
Tagg-ID + Informationen om fastigheten: Fastighetsägare, Förvaltningsobjekt, Ort och Plats
Man ska kunna redigera ett objekt, Aktivera/Avaktivera.

– Lägga till användare

Användarens Förnamn och Efternamn, Telefonnummer och 4-siffrig PIN.

För att logga in på appen används default telefonnummer och PIN (kan modifieras).
Man ska kunna redigera användare (i webb-interfacet) Aktivera/Avaktivera

Översikt
En vy där man kan visa en översikt över utförda besök.
Med ett filter kunna få fram endast ett specifikt objekt och statistik för detta.

Filtrera på start- och slutdatum (t.ex kunna visa aktiviteter för en hel månad)

Export
Data ska kunna exporteras som ett Excel-dokument.

Offline läge
Där det saknas Internet ska appen kunna lagra data i telefonens minne. När man åter är ansluten kan denna data synkas till molnet och därmed in till webbsystemet.

IOS & Android
Appen byggs för såväl iOS som Android. Ska man läsa många RFID-taggar per dag bör man överväga att använda en separat Bluetooth-kopplad läsare vilket ger förbättrad ergonomi.

Appens funktion
Användaren loggar in på appen och klickar på ”Skanna tagg”. Trycker telefonen/bluetooth mot RFID-taggen och får tillbaka information om att taggen har lästs.

Denna information (Användarens info/Objektets info/Datum och tid) skickas upp till molnet och sparas i databasen.
Om användaren befinner sig i ett område där internet saknas sparas informationen i telefonen tills man får tillgång till Internet igen. En knapp ”Synka data” dyker upp i appen och används för att skicka den sparade informationen till molnet.

HUR GÅR MAN VIDARE OM DET HÄR ÄR INTRESSANT?

Det finns inget färdigpaketerat system att leverera “från hyllan” utan det måste konfigureras utifrån din beskrivning av er verksamhet. Eventuellt kan vi göra beskrivningen tillsammans. Det är egentligen inget märkvärdigt utan mest strukturerad logik och sunt förnuft.

Hör gärna av dig till oss !

bengt.sunesson (at) identsys.se eller tel 0708-4 067 69

Vi, IDENTSYS RFID Solutions AB, är återförsäljare av RFID-utrustning från ledande tillverkare samt leverantör av kompletta RFID-baserade systemlösningar – sedan 1984.

0

Din varukorg