NYHETER - RFID PRODUKTER & SystemkonceptOkategoriserade

KOPIERA RFID-tagg TILL mobilen?

 

KOPIERA RFID-tagg TILL mobilen?

KOPIERA RFID-tagg TILL mobilen?

Intresse för att kopiera en RFID-tagg till mobiltelefoner är ofta kopplat till att man upprepat behöver visa sitt RFID behörighetskort/tagg vid behörighetskontollerad inpassering till lokaler mm.

Många betalkort och numera även personliga ID-kort finns tillgängliga i mobilen via appar. En av apparnas viktigaste uppgifter är verifieringen av att användaren är personen med den tilldelade behörigheten.

Finns det en app i telefonen som kan läsa in, verifiera och emulera RFID-taggen så bör det inte vara något problem. Dock har vi ännu inte träffat på någon som presenterat en sådan lösning.

Två av förutsättningarna för att en telefon ska kunna läsa taggen/kortet är att telefonen har en inbyggd NFC-läsare (13,56 MHz) och att taggen som ska läsas arbetar på frekvensen 13,56 MHz och tillhör standarderna ISO14443A eller ISO15693.

Dessa RFID-standarder är de vanligast använda standarderna för inpassering och behörighetskontroll.

Utöver dessa finns RFID som arbetar på 125 kHz och 868 MHz. Taggar på 125 kHz benämns ofta som ”EM-taggar/kort” är en tidig RFID-teknik som är mycket använd för accesskontroll. Taggar på 125 kHz kan INTE läsas med smartphones.

UHF RFID på 868 MHz ger läsavstånd på upp till flera meter men kan heller INTE läsas med telefoner.

Ett sätt vi hjälpt våra kunder med är att ”gå runt problemet” d.v.s. INTE läsa in taggen till telefonen men skapa funktionen på annat sätt.

De flesta av våra kunder har sina telefoner i fodral eller skal och har monterat en RFID-etikett på fodralets insida. För att läsa taggen håller man upp fodralet, med taggen, mot läsaren. Använder man inte fodral kan applicera taggen på telefonen.

Taggens unika ID-nummer och eventuellt andra taggdata har registrerats i det aktuella systemets databas. Likt ett kort kan den individuella taggen spärras när den anställde slutar eller när en tagg ”försvunnit”. Det är alltså systemadministratören som tilldelar användaren en unik tagg.

För de situationer där man exempelvis har läsare för såväl 125 kHz som 13,56 MHz, alternativt 13,56 & UHF 868 MHz, finns s.k. ”kombitaggar” som i samma fysiska tagg kan hantera båda frekvenserna.

Är det här möjligheter som är intressanta även för dig så sänd ett mail eller ring mig! 

0708-40 67 69, bengt.sunesson(at)identsys.se

 

Detta formulär är inaktiverat.

0

Din varukorg