NYHETER - RFID PRODUKTER & SystemkonceptOkategoriserade

RFID BÄTTRE ÄN STRECKKOD ?


RFID BÄTTRE ÄN STRECKKOD! En undersökning gjord av GS1 US and Auburn University’s RFID Lab visar att man vid orderplockning av RFID-taggade produkter kan nå 100% d.v.s. noll fel.

Motsvarande plock med streckkodsmärkta produkter nådde inte samma goda resultat.

Utan att fördjupa sig i hur och varför kan man ändå se det som en tydlig indikation till RFID-teknikens fördel.

Något som bidrar till detta är RFID-taggade produkter är individer. Man läser många taggar samtidigt och mjukvaran i plockdatorn räknar ner antalet kvar att plocka. När plockradens antal uppnåtts ges ett klartecken. Har man plockat/läst för många indikeras detta. Om man läser samma RFIDtagg flera gånger gör inget eftersom individen redan är avbockad i plockdatorns mjukvara.

Det kostar i princip inget att göra fel – men desto mer att åtgärda gjorda fel. Egentligen är det inte RFID-tekniken som minskar felplocken. En läsning av en RFID-taggad produkt ger information till styrdatorn att den här artikeln med det här individnumret har plockats. Det är logisk informationshantering – ingen magi.

Söker du utrustning som RFID-läsare, RFID taggar eller en hyfsat RFID-kunnig samtalspartner så kontakta mig – Bengt Sunesson, 0708 40 67 69, bengt.sunesson(at)identsys.se

0

Din varukorg